Благоевград. С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции, ученици от благоевградски училища взеха участие в кръг „Знание“, част от инициативата на Община Благоевград „Училище на годината“. Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Тя поздрави учениците от името на кмета д-р Атанас Камбитов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.
Журито, което следеше за регламента, бе в състав Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей - Благоевград, Соня Кацарска, преподавател по литература и Красимира Хаджикосева, директор на Европейски информационен център „Европа директно“.
Знания показаха учениците от 1 до 12 клас. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 7-ми клас и от 8-ми до 12-и клас. Въпросите, включени в надпреварата бяха подготвени от експерти от Регионално управление на образованието и бяха съобразени изцяло с учебния материал.
През м. май предстои да се проведе и кръг „Култура“. Учениците от 1 до 7 клас ще се изявят в следната последователност: VIII СУ, VII СУ, III OУ, II OУ, V СУ, СУИЧЕ,IX OУ и IV ОУ. От 8 до 12 клас: ПГТЛП,НХГ, ЕГ, БПГ, ПГСАГ и ПМГ.
Официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.