Пханмунджом. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп се обърна към севернокорейския лидер Ким Чен-ун, като го увери, че е "горд" да прекоси границата между двете Кореи, предава AFP.
"Горд съм да пресека тази линия", заяви Тръмп в рамките на срещата си с Ким Чен-ун, третата по ред между двамата лидери.
"Това е велик ден за света". Така държавният глава на САЩ коментира срещата си с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.
"За мен е чест да бъда тук", добави Тръмп, докато двамата разговаряха с южнокорейския президент Мун Дже-ин от южнокорейската страна на границата.
На свой ред лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун подчерта, че неговите "чудесни" отношения с американския президент Доналд Тръмп ще позволят на двамата дългогодишни врагове да преодолеят препятствията. "Убеден съм, че нашите взаимоотношения ще ни позволят да преодолеем бариерите, които стоят на пътя", заяви Ким Чен-ун, добавяйки, че двамата лидери са провели разговори в Демилитаризираната зона. Съгласно думите му, близките отношения между двамата са позволили срещата в демилитаризирана зона на Корейския полуостров да бъде организирана "само за една нощ".


Превод и редакция: Тереза Герова