Тирана. Албанският премиер Еди Рама заяви, че опозицията ще получи "последния удар" в неделя на местните избори в страната, цитира думите му македонското електронно издание “МКД“.
Рама заяви, че това ще отбележи края на политиката, която държи албанската държава като заложник в продължение на 30 години.
Избирателната коалиция "Алианс за европейска Албания", водена от Социалистическата партия на Еди Рама в петък в албанския град Вльора, проведе заключителния митинг преди местните избори в неделя на 30 юни.
Рама предупреди кметовете от опозиционната Демократическа партия да не слушат заповедите на техния партиен шеф Лулзим Баша.
"Въпреки усилията им да блокират избирателните органи на общините, те няма да успеят," каза Рама.
Той каза, че опозиционната Демократическа партия и Социалистическото движение за интеграция стават "насилствени организации" и не пощади от критика и ирония и президента Илир Мета.
„Ние видяхме, че президентската резиденция се превърна в епицентър на въображаема революция и че президентът се появи като „възкръснал Хаджи Камил”. Никога преди Албания не е била обект на координирана атака, която иска да сее ужас във всяко семейство, да унищожи имиджа на страната, достойнството в очите на света”, каза Рама.
Опозицията няма да участва в утрешните местни избори, защото те искат оставката на Рама и формирането на служебно правителство, което да насрочи общи избори.

Превод и редакция: Юлиян Марков