Скопие. До петък на депутатите в парламента в Скопие ще бъдат представени предложенията за новите имена на министрите, които ще бъдат обсъдени на пленарна сесия по-късно през деня. Това обяви министърът на отбраната и вицепремиер на югозападната ни съседка Радмила Шекеринска, предава електронното издание на македонския „Фокус“.
„Обещахме промени в партийните и държавните позиции. Не искаме с вътрешната политика да застрашаваме някой от държавните интереси. Обявихме реконструкция и тя ще се случи. Очаквам, че до петък предложението за реконструкция ще бъде внесено в парламента, отбеляза Шекеринска вечерното шоу „Топ тема" на телевизия „Телма“ , на която се позовава изданието.
Персоналните промени в СДСМ, според нея, не трябва да се разглеждат като еквивалент на кадровите промени в държавните позиции. Съгласно думите й, промените в СДСМ доказват, че партията е наясно с отговорността, дадена й от гражданите.
„С избора на новия състав на Изпълнителния съвет на СДСМ, в който повече от половината от членовете са жени, като партия показахме, че уважаваме собствените си принципи, уважаваме собствената си дума. Ние казваме, че искаме повече жени в политиката и осъзнаваме това. За първи път в партията в най-висшия изпълнителен орган имаме жена от ромски произход, която има дългогодишен опит като граждански активист по въпросите на малцинството й. Ние показахме, че дори като партия на власт знаем как да се променим, показахме, че не сме заключени в собственото си партийно ядро, че искаме хора със знания, опит“, заяви Шекеринска.

Превод и редакция: Тереза Герова