Русе. Убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе е чист криминален случай. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг в Русе, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт - внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани, заяви Арнаудова
„В резултат на нашето разследване този случай се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху лицето на държавата се наложи целият екип да обори с много усърдие, много висок професионализъм и със самообладание, за да стигнем до истината“, добави тя.
Румяна Арнаудова отбеляза, че внушенията, които бяха направени, не отговарят на истината и са злепоставили България за кратък период от време.