Хасково. Кметът Добри Беливанов връчи плакети и грамоти на победителите в конкурса „Коледно Хасково“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Конкурсът се провежда за първа година. В него имаха право на участие както училища и детски градини, така и институции, граждани търговски обекти. Според условието кандидатите трябваше да изпратят снимки на своята украса и в продължение на седмица тези снимки бяха във фейсбук страницата на Община Хасково. Победителите са тези, които събраха най-много харесвания. 18 бяха участниците в надпреварата.
914 харесвания имаше до засичането вчера сутринта ОУ „Васил Левски“ в село Книжовник, победителят в тази категория е ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Конуш със 953 гласа.
Едни от най-красивите снимки са от детските градини в общината там първото място решиха пет гласа повече. Втори със 380 харесвания са ДГ „Славейче“ сграда „Ежко Бежко“, първи са Детска градина „8 март“ със 385 харесвания.
Част от детските градини бяха предоставили снимки и на външна украса, но най-атрактивна и иновативна украса представиха от ПГДС „Цар Иван Асен II". Всички участници са успели да допринесат за Коледно настроение и затова получиха специални грамоти за участието си. Едни от най-атрактивните участници са учениците от ПМГ „Акад.Боян Петканчин“, които кандидатстваха с техния български коледен кът. Грамотата за участие получиха ученици облечени в народни носии.