Кюстендил. Излезе новият брой на седмичника „Наблюдател”. На първата си страница вестникът поставя акцент върху професор Кирил Гогов е предложен за удостояване със званието „Почетен гражданин на Кюстендил”. Предложението ще бъде гласувано на насроченото за 29 ноември заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Професор Кирил Гогов е роден през 1944 година в Кюстендил. Той е член на Съюза на българските художници. Автор е на гербовете на Кюстендил, Плевен, Белоградчик, Сандански, Бургас и Правец. Кирил Гогов е един от авторите на герба на Република България. Художник-дизайнер на държавните платежни парични средства, емисии 1996–2002. Автор на националното лого за Европейска година на междукултурния диалог – 2008. В предложението са посочени като мотиви, че професор Кирил Гогов е виден деец на културата и изкуството, с принос за тяхното популяризиране в света. С цялостната си творческата дейност се явява и като достоен представител на кюстендилската изобразителна школа.
На първата си страница изданието съобщава, че за първи път през изминалата седмица в града в Кюстендил е пусната коледна светлинна украса по булевард „България”. Цялата инсталация и съпровождащите я ефекти са дарение от кюстендилски фирми. Около километър светлинна аранжировка – по около 500 метра от двете страни на алеята, са монтиране отделни секции със синхронизирано пускане на лампички, цилиндри, конуси, светещ маркуч и фигури.
На челната си страница изданието информира, че бившият почивен дом на учителя в Кюстендил, ремонтиран и преоборудван изцяло, става център за квалификация на педагози от балканските страни. Вестникът цитира председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Синдикатът е собственик на 5-етажния комплекс. В центъра ще се прави квалификация и преквалификация на учители от Балканите.
В рубриката „Репортери” изданието поставя акцент върху това, че Община Кюстендил е поканена да участва в Организация за управление на Софийския туристически район. В териториалният обхват на Софийски туристически район влизат 23 общини, сред които и Кюстендил, Бобов дол, Невестино, Трекляно, Столична община, Перник, Радомир и др. Съгласно член 15 от Закона за туризма се създават обособени територии в България – туристически райони, с цел формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на по- ефективен регионален маркетинг и реклама.
В рубриката „Общество” вестникът разказва за това, че с различни инициативи възпитаници на Детска градина „Слънце” са отбелязали Деня на християнското семейство. В детската градина е гостувал теологът Любляна Начева, експерт в отдел „Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. По изключително интересен и увлекателен начин тя е разказала на децата за хубавия християнски празник и неговата история. Децата са получили урок по доброта, която да занесат в своите семейства.