София. В чест на предстоящия голям празник Рождество Христово, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит на територията на Софийска епархията се организира благотворителна инициатива „От деца за деца - 2018“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. В нея могат да се включат деца и младежи изучаващи „Религия-Православие“ от Средно-образователните и неделните училища. Учителите ще организират семейства, които имат възможност и желание да закупят и опаковат подарък, който да стигне до деца в нужда, преди Рождество Христово.
Кампанията стартира през ноември, като подготвените подаръци ще се събират в сградата на Софийска света митрополия до 6 декември - деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Непосредствено преди Рождество Христово ще бъдат предоставени на домовете и институциите, в които живеят деца в неравностойно положение.
Инициативата се координира от Духовно-просветния отдел и отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска света митрополия.
Никола ПЕТКОВ