Виена. Един човек почина в резултат на огнестрелни рани в центъра на Виена, един ранен и отведен в болница, съобщи в петък в спасителната служба на Австрия, цитирана от TACC.
"Един човек почина от нараняванията си" - отбелязаха от спасителната служба. По-рано полицейски говорител е съобщил на на кореспондента на ТАСС, че поне двама души са били ранени в резултат на стрелба в ресторант в центъра на Виена.
"Двама души са получили огнестрелни рани в центъра на града в близост до ресторанта. Понастоящем полицията издирва извършителя, а причините за инцидента се разследват", заяви говорител на полицията.
Спешни медицински екипи и австрийската специална анти-терористична единица "Кобра" работят в района. Полицейски хеликоптер патрулира в центъра на Виена. В центъра на града са подсилени полицейски части, много улици са блокирани, съобщава кореспондентът на ТАСС от центъра на града.
Австрийската полиция съобщи също така, че след стрелбата в центъра на града няма заплаха за жителите на Виена.
"След стрелбата в центъра на града се предприемат мащабни мерки за издирване на [престъпника]. В момента няма опасност за странични лица", каза полицията.
Освен това полицията изключва възможността за терористична атака в центъра на Виена.

Превод и редакция: Юлиян Марков