Закупуването на  близо 11 декара имот имот от Община Пловдив в  парк „Отдих и култура“  за изграждане на втория гребен канал  ще гласуват пловдивските общински съветници.  

Вносител на предложението е кметът Иван Тотев, а управляваната от Филип Хауърд фирма „Пловдив Рийч“ е заявила готовността си  за сделка на цена 1 354 000 лв.(без ДДС)  

Дружеството  е декларирало намерение да продаде  парцела до първи юни, като плащането може да се изпълни на няколко вноски. Данъчната оценка  на имота е малко над 428 хиляди лева, а решението за продажната му цена е в правомощията на Пловдивския ОбС.  

Градските старейшини ще обсъдят и продажбата на едноетажна къща на ул. „Гео Милев“ 24 на с площ около  54 кв. м. и цена 42 600 лв без ДДС. чрез търг с явно наддаване.  Отдаването под наем за срок от 5 години на Антовата къща, която е паметник на културата в Стария град чрез търг, както  и провеждането на конкурс за управител на ДКЦ ІІ и на Център за психично здраве – Пловдив са други теми в дневния ред на Пловдивския ОбС.