Екипът на Университеска болница "Пловдив“, известна още като бившата Окръжна, изненада абитуриенти в неравностойно положение и по случай завършване на средното им образование им направи подаръци.

Работещите в лечебно заведение събраха лични средства, за да зарадват тийнейджърите и след консултация с директора на „Социална политика“ в община Пловдив Веселина Ботева решиха да им подарят ваучери за пътуване в страната или в чужбина.

Те бяха връчени от изпълнителния директор на УМБАЛ-Пловдив д-р Аргир Аргиров на специална среща с младежите, петима от които са от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“, а един е от Центъраза настаняване от семеен тип „Майка Тереза“.

Абитуриентите имат възможност да ползват ваучерите в продължение на една календарна година и да посетят дестинация по техен избор.

Младежите останаха очаровани от жеста на екипа в лечебното заведение и благодариха сърдечно за подаръците. Те увериха, че са положили много усилия, за да се представят добре на зрелостните изпити. Някои от тях заявиха, че ще кандидатстват във висши учебни заведения, а едно от момчетата обясни, че иска да завърши за социален работник и да помага на деца с неговата съдба.