Специализираната полицейска операция е насочена към предотвратяване на нерегламентирани състезания с моторни превозни средства се е провела в Пловдив.

Акцията през последните пет дни е в рамките на активните мерки за осигуряване безопасността на движението в града и региона.

От 10 до 14 август, основно във времевите интервали между 22.00 ч. и 2.00 ч., общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен от екипи на сектори „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Акцентът е поставен на всички проблемни точки в областния град – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или нарушения от водачи на мотоциклети.

Снощи, след получени общо 6 сигнала на тел. 112 и предприети незабавни действия, полицейските служители предотвратили автомобилни гонки в жк „Тракия“ и на бул. „Свобода“.

Проверени са 34 моторни превозни средства, спрямо 15 водачи е взето административно отношение за нарушения на ЗДвП. Спрян от движение е лек автомобил „БМВ“ и е съставен акт на 21-годишния му шофьор, който нарушил скоростния режим в събота вечер на Асеновградско шосе, преминавайки с над 170 км/ч.

Във вторник срещу сряда, в района на бензиностанция на същия път били установени 16 мотористи, на  шестима от които са издадени глоби с фишове.  

В рамките на акцията на четирима шофьори са отнети свидетелствата за правоуправление, заради незаплатени в срок наказателни постановления.