Първо място в категорията „Нов туристически продукт в Пловдив за 2018 г.“ спечели туристически пакет „Вкусът на Пловдив”. Наградата връчи председателят на общинския съвет Савина Петкова. 

Победител в категорията туристическо събитие е фестивалът „Празници на Стария град”, под надслов „По трихълмието на времето”, организиран и проведен от Общински институт „Старинен Пловдив“. Целта е на територията на Старинен Пловдив чрез средствата на цялата палитра от изкуства – музикално, изобразително, танцово, фотографско, певческо, аудиовизуално, да се привлекат публики с различни социални и демографски профили, за да се акцентира върху великолепието на Старинния град. 

Награда за изключително партньорство получи Съвета по туризъм-Пловдив. Тя се присъди за партньорство при организацията и провеждането на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив.

Снощи на церемония в хотел "Тримонциум" бяха връчени годишните награди на Община Пловдив за „Най-добри практики в туризма за 2018“. Бяха отличени победители в девет категории, сред които за нов туристически продукт, туристическо събитие в Пловдив за 2018 г., най-добри резултати в хотелиерската индустрия в различните категории звезди. 

Наградите се връчват за трета година, а целта е да се откроят и поощрят участниците в туристическия сектор за усилията им да популяризират Пловдив и да го утвърдят като предпочитано място за туризъм.