"Следващи смени в кабинета ще има след вота. Ще бъде голям ремонт. Днес разбрах, че ДПС ще го подкрепят отново. Отново се събраха с ДПС", заяви Бойко Борисов. 

В Пловдив премиерът инспектира Водния цикъл и ремонтът на водопроводите в града. 

"Предстоят тежки месеци зимата. Трябва ни да преведем държавата заедно. Нито ние можем сами, нито другите. Много съм угрижен от това. Днес ми падна камък от сърцето, че има организирана група срещу мен, която не се спира пред нищо", каза още премиерът Бойко Борисов. 

"Нека сме живи и здрави и утре да защитим интересите на България в Брюксел", подчерта той. 

"Кметовете са си правили поръчките за големите градове. Ако има нарушения, нека да ги разследват, призова още министър-председателят. 

Ходят, бродят като сенки и снимат.  Прибираш се вкъщи и си лягаш и някой те снима. Може и да ти пръсне нещо в носа да те зарази. Те са се разхождали, това е криминална група, всичко е много добре планирано.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пловдив. Той пристигна в града час след визитата на президента Румен Радев. Но отиде на един от най-възловите обекти на ул. "Средец" - там, където се реализира проектът за Воден цикъл на Пловдив за 115 млн. лева.

Граждани го аплодираха. През това време дойдоха и симпатизанти на ГЕРБ. "Няма да се давате на тия червени боклуци! Преди малко изгонихме Радев от Пловдив. Ще ни нарича мафия и ще ни обижда", не се сдържа жена на средна възраст. Борисов й каза, че така не бива хората от ГЕРБ да говорят.

И продължи да говори за новите снимки и клипове, които се появиха днес с него. " Единствено още не са ми ръсели диаманти, докато спя. Може да ми посегнат и физически. Този сценарий са го готвили много години. Записвали са, монтирали са. Изцяло е аранжирано", каза Борисов.

По думите му сценаристите са се готвили, вкарвали са много хора в дома му. На въпроса как би могло да стане, той обясни, че в тоалетната примерно охраната не може да влезе с жената, която отива там. А в чантата си тя може да носи всичко. "И виждате какъв аскетичен живот водя. Само лекарства на шкафчето ми", добави премиерът.

Попитан как ще коментира думите на президента в Пловдив, че той лично не познава Шиши, Борисов изригна.

"Радев е сценаристът на всичко. Той знае повече от мен. Тя и Мая Манолова казваше, че не го познава", отвърна премиерът.

По думите му човек трябва да се замисли защо точно днес излизат тези снимки.

"Най-големият удар, който се нанесе на мафията, е вкарването на България в банковия съюз. Това означава пълен контрол върху финансите" посочи Борисов.

Премиерът предупреди, че октомври, ноември и декември ще са много тежки месеци.

"Ако сме отговорни, няма точно сега да сцепим държавата", допълни Борисов. По думите му предстоял голям ремонт на кабинета, но след вота. Според премиера ДПС ще подкрепят вота на недоверие, което показвало, че отново двете партии са се прегърнали.

Той допълни, че коалиционните партньори го накарали да декларира с подписа си, че ще изкарат мандата докрай.