Да забравим политическите пристрастия, да загърбим омразата и презрението, когато имаме цел пред себе си, призова вицепрезидентът във Велико Търново.

Днешната ни голяма цел е да спрем обедняването, да може през следващите месеци да няма страдащи възрастни хора, да няма безработни родители, които едва свързват двата края, да няма деца, които не могат да отидат на училище, защото нямат средства. Това е най-важната ни задача в днешния ден". Това коментира във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът: Независимостта на България не е еднократен акт

Във връзка с новата фаза на войната в Украйна Йотова каза, че президентската институция много внимателно следи всякакъв вид информации и президентът ще реши нужно ли е свикването на Съвета за национална сигурност.

Относно извънредно свикване на НС, тя каза, че служебният кабинет добре си върши работата.

Вижте официалния документ, с който Путин обяви частична мобилизация

"Както виждате, всички министерства са на бойна нога, има изявление и на нашия военен министър. Ако се наложи може да се свика и НС, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички законови форми. В така ситуация един от най-лошите съветници е паниката" коментира Йотова.

Тя произнесе и тържествено слово по повод 114 години от обявяване на независимостта.

Експерт за речта на Путин: Решен е да изпълни заплахата си

В него говори за нуждата от търсене на консенсус. Голямата цел е родината, заяви Йотова.

"Да загърбим омразата и презрението, да не позволяваме не личните пристрастия да ни изсмукват, добяви тя. Най-важната задача е да няма страдащи хора, да няма безработни родители, да няма деца, които да не могат да отидат на училище, обяви тя. 

"Бъдещето ни е в хората с достойнство, в просветените политици, за които най-важното е интереса на България", каза вицепрезидентът. Тя завърши словото си с призива: Да живее България! Да живее българският народ!