Продължение на скандала около премиера и превозвачите. Представители на фирмите, които вчера напуснаха обидени срещата и казаха, че премиерът ги е изгонил, разпространиха аудиозапис. Твърдят, че той е направен именно на срещата в Министерския съвет и че един от гласовете, които се чуват, е на Петков.

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там”, се чува гласът.

Превозвачите обидени на Петков, той им бил посочил вратата

„Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме”, се чува друг глас.

След среща с Петков: Превозвачите напуснаха обидени ВИДЕО

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря”, казва първият глас.

"Записването на работна среща без знанието на участниците в нея прилича на търсене на конфликт". Така коментираха от Министерския съвет записите от прекратената среща с превозвачите, разпространени от самите превозвачи.

Министерският съвет с участието на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов покани на среща представители на превозвачите, за да им представи предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея.

Превозвачите поискаха оставките на трима министри, спират работа! ВИДЕО

Исканията на транспортния бранш към правителството обаче не могат да бъдат изпълнени, а политическият елемент в тях ще доведе до нова криза в управлението на страната. Това става ясно от запис, с който Би Ти Ви разполага, и за който се твърди, че е от провалилата се среща на протестиращите браншовици с властта вчера в Министерския съвет. Тогава превозвачите си  тръгнаха възмутени от поведението на премиера Кирил Петков. 

Превозвачите подскочиха: Подиграват се с тол таксите. Не сме престъпници!

В записа глас, приличащ на този на министър-председателя,  подробно обяснява ситуацията, в която е държавата. Директно е адресирано едно от основните искания – падане на акциза на горивата.

От министерството отвърнаха, че "наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт.

Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати". 

Превозвачите с апел: Не разширявайте тол системата. Ще фалираме!