От ГЕРБ-СДС  обявиха кой е кандидатът на формацията за кмет на София. Това е Антон Хекимян.

Документите за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници бяха подадени в ОИК-София.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как бъде взето лесно. Взел съм това решение напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено. Да помисля, да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с г-н Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ“, бяха първите думи на Антон Хекимян.

Хекимян с първи думи след напускането на бТВ

„Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията и помолих за време да помисля, защото това не е нещо, което трябва да бъде взето за секунди като решение. Получил съм уверението за това, че ще имам възможност самостоятелно да взимам решенията си. Обсъдили сме екип, стратегия. Хора, които ще работим заедно за това София да изглежда още по-добре“, каза още Хекимян.

„През целия си път аз съм бил пред камерите. Извървял съм целия си път пред обектива и като публична личност. Никога не съм имал какво да крия и не смятам, че когато стоиш пред камера, има изобщо какво да скриеш. Съобразявал съм се с всичко, което трябва да запази моето добро име като журналист и името на медията ми“, посочи още той.

По думите му приоритет визията му за София е градът да бъде още по-модерен, още по-зелен. Да бъде отворен към инвестиции, към младите хора, но преди всичко слага като акцент образованието.

До момента в битката за София влизат Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, кандидатът на "Възраждане" Деян Николов, номинираната от БСП Ваня Григорова, кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев и номинираният от ВМРО Карлос Контрера.

Борисов обяви кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив