Година и шест месеца условна присъда постановиха пазарджишките магистрати за Георги Демиров, представящ се за Адем Ходжа. Той сключи споразумение с прокуратурата и призна вината си за голяма част от извършените от него измами за хиляди левове, а някои от жертвите му получиха отново парите, които дадоха за разваляне на черна магия.

Всичко това се случи след поредица от разследвания на екипа на GlasNews.bg за мними ходжи, които развалят магии за смърт. Демиров няма да лежи в затвора заради чистото си съдебно минало.

Преди година и половина екипът ни тръгна по следите на цяла фамилия от варненския град Игнатиево, които се представят за ходжи и уж развалят магии за смърт срещу хиляди левове. Видяхте сина на Демиров Венцислав Станчев, известен като ходжа Джелял, и останалите членове на фамилията, които упражняват същата професия. В разследване на GlasNews.bg ви показахме цялата схема на измамниците. Последваха и арести. Нека си припомним каква е технологията на измамата с магии?

Измамата, която ви показваме във видеото, работи при много хора. Като при Мария Зарова от Пазарджик. Тя обаче разбрала това едва когато дала всичките си спестявания. Дала и тези на внука си. Близо 12 хиляди лева. Преди няколко дни Демиров върна парите на Зарова и на още потърпевши, които е измамил.

Кои са семейството ходжи от Игнатиево? Историите на техните жертви? Нека си припомним от Втора част на разследването на GlasNews.bg.

Вероятно заради ниските присъди или трудното доказване на подобен род престъпления,  и в момента мними ходжи развалят магии и трупат лесни пари на гърба на нещастието на хора  в цялата страна. 

Разследване на GLAS.bg: Мними ходжи развалят магии за смърт и трупат лесни пари на гърба на измамени хора

Мнимият Ходжа, задържан след разследване на Glas.bg, връща парите на измамена жена

Разследване на GLAS.bg: Ясновидци лекуват коронавирус срещу хиляди левове

След разследване на Glas.bg! Прокуратурата погва ясновидци измамници!

Разследване на GLAS.bg: Клетви и заплахи заради разкрития за скъпи ритуали срещу COVID 19

Ясновидката, която лекува COVID19, на разпит в полицията

Районният мюфтия на Пловдив: Магията е категорично забранена