Колкото често науката потвърждава това, което вече знаем, че е вярно, толкова често тя ни представя и нови факти, които могат да ни озадачат.

Неотдавна научни изследвания посочиха коя е жената с "идеалната фигура". Оказва се, че това е 43-годишната британка Кели Брукс, която работи като професионален модел. Твърдение, което е изненадващо - предвид физическите данни на Брукс.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Kelly Brook (@iamkb)

Дълго време беше широко разпространено схващането, че перфектното женско тяло е това, наложено от супермоделите - които преобладаващо са изключително стройни. Слабата и крехка физика на Кейт Мос успя да замени пищните форма на Мерилин Монро и да се наложи като стандарт за красота.

Но пък стандартите непрекъснато се развиват и менят. И все пак има някои, които не се променят. Като фигурата тип "пясъчен часовник", която винаги остава символ на женствеността.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Kelly Brook (@iamkb)

Проучване на Тексаския университет представя гледната точка на съвременното общество за красиво женско тяло. То се базира на характеристики като височина, тегло и формата на лицето на жените.

Според резултатите предпочитани са "по-закръглените" и "извити" форми на тялото, пише lifestyle.bg. Идеалният индекс на телесна маса е 18,85, а размерите на тялото са: 93 см за на бюста, 61 см за талия и 87 см за бедра.

Тези спецификации съвпадат почти изцяло с пропорциите на модела Кели Брук. Според изследването тя има форма на тялото, която мъжете намират за най-привлекателна. Брук е напълно естествена и никога не е правила подобрения по себе си. Висока е 1.68 см, а мерките ѝ са 99-64-92.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Kelly Brook (@iamkb)