Феновете на Локомотив Пловдив  излязоха с позиция  заради отпускането на 332 хил. лева от бюджета на Община Пловдив за ст. „Христо Ботев”. Те изразяват огорчението си, че  се отпускат допълнителни средства за Ботев, като призовават Колежа да не се превръща в бездънна яма и оприличиха строителството му на това на зала Колодрума, за която отидоха двойно повече пари от данъкоплатеца от предвидената първоначално сума.

Ето и целия текст, без редакторска намеса: 

Уважаеми Локомотивци,
Уважаема градска управа,
Уважаеми съграждани,

Ние, привържениците на Локомотив (Плодвив) и работната група, ангажирана да следи строителството на стадион "Локомотив " сме силно обезпокоени от случващото се в последните дни в нашия град.

Както по-рано информирахме обществеността, през изминалата седмица, наши представители се срещнаха с г-н Райчев (зам. кмет на Община Пловдив) и г-н Здравко Димитров (кмет на Община Пловдив). На брифинга, двамата граждански представители, изразиха категорично пред нас, че Локомотив (Пловдив) ще получи еквивалентната стойност на сумата, която ще бъде гласувана на сесията на ОС за закупуване на седалки за стадион "Христо Ботев", както и за препроектиране на същия стадион.

Незнайно защо обаче, не ни беше споменато, че освен 60 000 лв., които ще се използват за актуализация на проекта, пловдивският данъкоплатец ще трябва да доплати още 36 000 лв. за инвеститорски надзор, 120 000 лв. за авторски надзор и 116 400 лв. за строителен надзор. Всичко това забележете за крупната сума от общо 332 400.00 лв.

Учудващо защо, само 2 дни след изборите, гореизброените суми са предвидени като точки в дневния ред в сесията на ОС на Община Пловдив тази седмица. Държим да подчертаем, че тази сума е извън предвидените 1.6 милиона, които са обещани за нов терен и нови седалки на стадион "Христо Ботев". Така цялата стойност на инвестицията скача на почти два милиона лева.

Ние, от работната група, в качеството ни на граждани и данъкоплатци на Община Пловдив, искаме да отправим следните въпроси:
1. Защо на съвместната ни среща не бе споменато, че на сесията на ОС на Община Пловдив ще бъдат гласувани освен средствата за актуализация на проекта (60 000 лв.), още 36 000 лв за инвеститорски надзор, 120 000 лв за авторски надзор и 116 400 лв. за строителен надзор?

2. След като ни уверихте, че в плановете на Общината е предвидено отпускане на средства за изготвяне на идеен и технически проект за сектор А на стадион Локомотив, защо същите не бъдат гласувани заедно със средствата, които ще бъдат отпуснати ОТНОВО за стадион "Христо Ботев"?

3. Защо отново се отпускат повече средства за единия стадион, за сметка на другия, въпреки, че получихме неведнъж вашето уверение за равнопоставеност?

4. В тези 25 милиона, които бяха отпуснати за изграждането на стадион "Христо Ботев" не са ли предвидени съответните суми за строителен, инвеститорски и авторски контрол и ако не, защо? Не се ли превръща стадион "Христо Ботев" в новия "Колодрум" - бездънна яма, в която се наливат общински и държавни средства?

5. Кога да очакваме същата сума, а именно 332 400 лв да бъде предвидена за гласуване в дневния ред на Общинския съвет на Община Пловдив за инфраструктурата на стадион "Локомотив"?

Приемаме действията ви от последните дни, като поредното налагане на двоен стандарт спрямо пловдивските ФК, което е в разрез с разбиранията ни за равнопоставеност.

С уважение,

Работна група,
Фенклуб Локомотив (Пловдив)