След кратка пауза мачовете на Световното се завръщат. В днешния ден два суперсблъсъка ще определят първите полуфиналисти в турнира.

Единият от тях е класиката Нидерландия срещу Аржентина. Два тима излизат на „Лусаил“ тази вечер в 21:00 часа в късния 1/4-финален двубой от Мондиал 2022. Победителят от този мач ще срещне на полуфиналите Бразилия или Хърватия, които ще мерят сили от 17:00 часа.

Сякаш няма неутрален фен, който да не желае да гледа Бразилия - Аржентина на полуфинала, но има две "малки" пречки по пътя.

Тимът на Луис ван Гаал стана първият четвъртфиналист в Катар, след като без особени проблеми „лалетата“ победиха с 3:1 САЩ в първия мач от елиминациите. 

Преди този мач Нидерландия се беше класирала за елиминациите, след като завърши на първо място в група „А“. „Лалетата“ победиха с по 2:0 Сенегал и домакините от Катар, а между тези две срещи направиха 1:1 с Еквадор.

Аржентина от своя стана продължава да мечтае за първа световна титла от 1986 година, след като "гаучосите" преминаха 1/8-финалната фаза на Световното първенство в Катар, побеждавайки с 2:1 Австралия. Това бе трета поредна победа на Аржентина в Катар, като с нея „гаучосите“ позабравиха ужасния старт и загубата с 1:2 от Саудитска Арабия. След този мач Лео Меси и компания победиха последователно Мексико (2:0), Полша (2:0) и Австралия (2:1).

Последният път, когато Аржентина премина фазата на 1/4-финалите на световни първенства, бе през 2014 година. Тогава „албиселесте“ стигна до финала, но загуби от Германия.

В другата среща Бразилия е явен фаворит срещу Хърватия. "Селесао" вече вероятно мисли за следващия двубой с Аржентина, но сметките могат да излязат криви.

Все пак "Кариоките" имат повече класа в състава си и ще е логично се поздравят с успеха в срещата.