Германският национален отбор трябва да напусне световното първенство в Катар. Затова призовава най-тиражираният вестник в страната „Bild“. Първият мач на Бундестима е срещу Япония, той започва след броени минути.

В остро послание към Бундестима вестникът посочва, че на глупостите на FIFA трябва да се отговори с характер и в остро послание към националите им казаха, че приемането на изнудване означава загуба на доверие.

“Срамуваме се от вас! Страната ни дължи много специални моменти на националния отбор. От чудото в Берн през 1954 г., титлата, спечелена след обединението през 1990 г., историческата победа със 7:1 срещу Бразилия през 2014 г.... Но в историята 21 ноември 2022 г. ще бъде запомнен като ден на срам. Денят, в който Германският футболен съюз и националният отбор загубиха доверие”, пише изданието.

“ФИФА заплаши със санкции, ако Мануел Нойер носи лентата "One love" срещу Япония. Разбира се, това поведение на ФИФА е скандално, но трябва да им се каже: Е, какво? Покажете на Нойер жълт картон и червен, ако искате, отстранете го, вземете ни точките, пратете ни у дома... Единствената правилна реакция към ФИФА е да им покажем характер – да напуснем Световното първенство“, добавят от „Bild“.

Германия, подобно на девет други европейски национални отбора, обяви в знак на човешките права и уважение към многообразието, че техните капитани ще носят ленти с ЛГБТ символа, но отстъпи след заплахи от ФИФА.