Изключително интересно се развива шампионата в група А от Висшата лига, като през изминалите три кръга водачите в класирането непрекъснато се сменят, а интригата за върха се запазва. Тимът на Славия пък бележи истински възход, като вече е новият първенец в групата.

Волейболистите на Славия, водени от Северин Димитров надиграха като гости Ботев (Луковит) с 3:1 (25:16, 25:18, 22:25, 25:20) в мач от предпоследния тринадесети кръг на първенството. Така славистите повалиха досегашният водач и го изместиха от върха. С този успех Славия записа десета победа, като с три загуби и 31 точки вече заема първо място в група А. Съставът на Луковит отстъпи на трето място с десет победи, три загуби и 26 точки 

Втора позиция в групата запазва тимът на Звездец (Горна малина) който надигра като домакин Град (Белоградчик) с 3:1 (27:25, 21:25, 25:21, 25:14). С този успех представителите на Горна Малина имат същия актив, както Славия  десет победи и три загуби, но отстъпват на втора позиция с 2 точки по-малко, като имат 29 точки. Отборът на Белоградчик заема четвърто място със седем победи, шест загуби и 24 точки.

През този сезон втората фаза ще бъде под формата на финална четворка, като за нея се класират първите два тима от всяка група. Равнопоставеността на призьорите в група А запазва интригата докрай и едва след мачовете от последния кръг ще стане ясно окончателната подредба на отборите и кои ще продължат на полуфинали. 

Интересните развои в този кръг не свършват дотук, като възходяща линия в последно време показва отборът на Ботев (Ихтиман), който записа втора победа в шампионата. Ихтиманци, водени от Петко Карабонев победиха като домакини Сливнишки герой (Сливница) с 3:1 (27:25, 21:25, 25:23, 25:8) и зарадваха с нов успех своите фенове. С това Ботев се изкачи едно стъпало по-нагоре в таблицата и вече е на седмо място, с две победи, единадесет загуби и 10 точки.

С победа се поздрави и отборът на Тетевен Волей, който надигра като гост Изгрев (Ябланица) с 3:1 (18:25, 25:21, 25:23, 25:21). Така „зелените“ заемат шесто място, с пет победи, осем загуби и 14 точки. След поражението съставът на Ябланица заема последното, осмо място в групата.

Програма, резултати и временно класиране в група А вижте тук.

BGvolleyball.com