3 вълнуващи срещи от италианския волейболен елит предстоят в каналите на bTV Media Group.

В събота от 19:00 ч. по RING "Тренто" ще бъде домакин на "Падуа", а в неделя вечер отново от 19:00 ч. Матей Казийски ще продължи устрема на "Калцедония Верона" по пътя към класиране в топ 4 с мач срещу "Милано".

По същото време безплатно и без регистрация на сайта btvnovinite.bg можете да проследите срещата между "Монца", в чиито редици е и капитанът на националния отбор Виктор Йосифов, и лидерите в класирането "Перуджа".

"Тренто" срещу "Падуа" е двубой между два тима с коренно различни амбиции. Мястото на гостите в плейофите все още не е сигурно, след като отборът се намира на 7-а позиция, въпреки че е със 7 точки аванс пред деветия "Равена".

Домакините от своя страна продължават битката си за завършване на първа позиция в редовния сезон, но "Тренто" към момента се намира на 3 точки от шампиона и лидер в класирането - "Перуджа". Играчите на Анджело Лоренцети показват колебание на игрището. Тимът загуби на два пъти в последните си 5 срещи от първенството. Това, което може да успокоява домакините, е, че в последните 11 директни противопоставяния между двата отбора победител неизменно е бившият отбор на Матей Казийски.

Снимка: legavolley.it

В неделя от 19:00 по RING Императора отново ще бъде под светлините на прожекторите. Феноменалната игра на Казийски донесе ценен успех с 3:2 над "Тренто", с който "Калцедония Верона" затвърди желанието си да завърши в първата четворка преди плейофите.

Българският посрещач ще има за опонент друг тим, който се стреми към място в топ 4 - "Милано". 5 точки делят двата отбора, като и двата клуба се намират в страховита форма. Домакините имат 5 поредни успеха, докато гостите са с още по-внушителен резултат - цели 8.

Откакто Казийски стана част от "Калцедония Верона" през декември, отборът има само 2 загуби, които са от тимове, намиращи се в челната тройка. Победа за българския волейболист и тима му се явява едно от последните стъпала за завършването сред най-добрите четири в италианския елит преди плейофите.

Снимка: legavolley.it

По същото време на сайта btvnovinite.bg ще можете безплатно и без регистрация да гледате сблъсък от италианския елит, в който има българско участие. 

"Монца" с Виктор Йосифов ще трябва да хвърли ръкавицата на именития си съперник - шампионите от "Перуджа" в търсене на нещо повече от почетна загуба. Домакините ще разчитат на двете си оръжия - Олег Плотницки, който със своя начален удар разстрои не едно посрещане. Украинецът се намира на трета позиция по брой асове, имайки цели 45 директни точки от сервис на своята сметка.

Виктор Йосифов продължава да спира нападенията на съперниците си, затова не е странно, че българският национал се намира на втора позиция по успешно блокади в италианската Серия А1 с цели 55.

Снимка: legavolley.it

"Монца" постигна две чисти победи в последните кръгове и се закрепи на последната позиция, даваща право на участие в плейофите - 8-ата. Този сблъсък може да се яви и генерална репетиция за домакините преди евентуалния четвъртфинален сблъсък, защото, ако двата отбора запазят позициите си в класирането, то те ще се изправят един срещу друг в директен спор за място напред в шампионата.

"Перуджа" продължава да утвърждава доминацията си в италианския волейбол, имайки 11 поредни победи.

Почти всичко е на страната на гостите в неделния сблъсък, но ще успее ли Виктор Йосифов да подчини Вилфредо Леон и Александър Атанасиевич?