Лудогорец разби с 4:0 ЦСКА-София в сблъсъка за Суперкупата на България, с което стана най-успешният тим в тази надпреварата.

Двата отбора си размениха по един опасен пробив в началните минути, но атаките не завършиха с удар към вратата. Първият шут стана факт в 7-ата минута, когато Каули стреля от 22 метра, а Бусато изби в корнер.

В 14-ата минута Игор Пластун вкара с глава след центриране на Десподов от корнер, но съдията за ВАР Волен Чинков извика рефера Ивайло Стоянов да прегледа положението и в крайна сметка попадението бе отменено. Най-вероятната причина за решението е, че, според Стоянов и Чинков, защитникът на орлите е натиснал с ръка Кайседо преди да стреля.

Червените отговориха със самостоятелен пробив и шут на Варела от границата на наказателното поле, който след рикошет заблуди Кахлина, но излезе в корнер покрай лявата греда.

В 22-аата минута Лудогорец като по чудо не откри резултата. Десподов центрира от корнер на задната греда към Вердон, който свали за Сотириу, но таранът на орлите стреля над напречната греда от пет метра с глава. 

По-активната игра на разградчани даде резултат в 29-ата минута. Тогава Десподов намери с брилянтен дълъг пас включилия се на скорост Алекс Сантана и бразилският халф простреля Бусато след удар с глава от 6-7 метра.

В 41-ата минута Лудогорец поведе с 2:0. Доминик Янков отне топката пред наказателното поле на ЦСКА-София, преодоля противников футболист и подаде към Десподов. Той от своя страна майсторски го изведе зад гърба на червената отбрана и за Янков реализира с атрактивно воле.

Последва опасен шут на Варела в аут. 

Лудогорец започна вихрено второто полувреме. Десподов центрира от пряк свободен удар, Бусато спаси, топката попадна в Недялков, който стреля, но Жеферсон от голлинията изби топката преди тя да премине с целия си обем голлинията.

В 49-ата минута след грешка на Бусато, който се опита да изчисти една топка напред с крак, не му се получи, топката се отби от крака на Десподов и попадна в Сотириу, който на празна врата не сбърка и направи резултата 3:0.

Варела опита самостоятелен пробив в 63-ата минута на двубоя, индивидуалната му игра не се получи. Срещата се поуспокои, а ЦСКА съумя да стигне до пряк свободен удар на границата на наказателното поле в 83-ата минута, но след изпълнението не се получи нищо интересно, след като Матей имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи.

Десподов направи за смях Матей в 85-ата минута, след което пусна топката към Чибота, който направи резултата 4:0. Текпетей пропусна съвсем да вгорчи вечерта за "червените" като от чиста позиция прати топката в аут.

В края на двубоя влезлият като смяна Йомов получи втори жълт картон и остави "червените" с човек по-малко. В крайна сметка резултатът остана 4:0 и Лудогорец спечели трофея.