Интернет пространството е пълно със съвети за здравословен начин на живот. Какво да правим, как да се храним, кое е по-добре за тялото ни… Въпроси, въпроси и много разнопосочни отговори. 

Един от митовете за здравословните режими е хапването преди сън. Какво точно се случва с организма ни, когато лягаме на празен стомах и колко точно е полезно за нас? 

Мнозина си лягат гладни, не ядат с часове преди лягане. Каквато и да е причината, това не е толкова добро решение, колкото може би си мислите. Ако това се случва от време на време, опасност за здравето ни няма. Но ако се превърне в навик, то тогава рискуваме да повлияем на нивата на инсулина, холестерола и функцията на щитовидната жлеза. 

Така вместо здрав дух и здраво тяло, можем да си докараме хормонален дисбаланс, който пък да доведе до много други проблеми, пишат от БГНЕС. 

Чувството на глад преди лягане може да причини безсъние. Мозъкът ще получи информация, че сте гладен и няма да ви позволи да заспите дълбоко.

Гладуването вечер няма да ви помогне с отслабването. Тялото ще натрупа мазнини, за да "запази" енергията. Често хората, които не ядат вечерта, прескачат закуската. Такива хора често са в лошо настроение.