Обикновено когато Европа и света говорят за балканския полуостров, България и Румъния винаги вървят като скачени съдове. Оказва се обаче, това си е така с причина и на бял свят се появи поредното доказателство.

Свикнали сме в България често да се оплакваме за състоянието на пътищата, абсурдните ремонти по улиците и изобщо "съсипаха я тая държава, вижте какво правят хората на Запад - чудеса! Един ремонт - една вечер! И е хубаво… а тук какво? Оставиха си пак ръцете, пу…".

Оказва се обаче, че и друг дели подобна тежка съдба… Румъния!

100 000 евро, един чуден ремонт по-късно и една улица в северната ни съседка вече се радва на нов асфалт. Всичко щеше да е прекрасно, ако новата отсечка не свършваше в нищото – 200 метра по-късно….

Улицата буквално приключва в полето. Има прелез и пътна маркировка "стоп". Кметът на Пятра Нямц разказва, че пътят е част от план за модернизация на целия район, предава Euronews.

Абсурдът обаче е на лице, а в Румъния има и нестихващи протести в цялата страна. Населението на северната ни съседка роптае заради липсата на магистрали и лоша инфраструктура.

През март тази година целият трафик в Букурещ беше блокиран, след като шофьорите спряха автомобилите си за 15 минути в знак на съпричастност към демонстрациите.