Органите на реда в Германия откриха 8-годишно момиче, което е било затворено почти през целия си живот.

Според The ​​Guardian момичето е било отделено от баща си от раждането. Когато момиченцето било на около шест месеца, майката оставила бележка на бащата на детето, че ще замине за Италия с дъщеря си. През септември 2015 г. мъжът видя няколко пъти жена си и детето в Атендорн, като съобщил за това на органите по настойничеството, чиито служители разпитали родителите на жената, но те потвърдили заминаването им от Германия.

От няколко години органите на реда се опитват да открият жената и дъщеря й, но успяха да влязат по следите им едва тази година. Оказа се, че момичето никога не е напускало Германия, а е останало при баба си и дядо си през всичките години. Служителите на реда установили, че детето никога не е напускало къщата.

По време на медицинския преглед лекарите не регистрират признаци на физическо насилие или недохранване, но установяват, че детето е слабо развито физически и дори не може да се качи по стълбите.

Сега майката на момичето, бабата и дядото са обвинени в незаконно лишаване от свобода, както и в малтретиране на непълнолетно лице.

Превод: GlasNews