Британското разузнаване, чието мнение е изразено от западни експерти, смята, че битката за Угледар ще бъде решаващата битка в зоната на войната.

Според Free Press анализаторите не вярват, че зоната на конфликта ще бъде „замразена“ през зимата. Руската армия ще продължи да атакува, казват те.

Според експерти от Обединеното кралство руските въоръжени сили ще заемат отбрана на линията Сватово-Кременная, като ще засилят атаките близо до Авдиевка и Артемовск.

Основното направление ще бъде центърът на левия бряг на Днепър, боевете за Угледар, където се предвижда танкова офанзива. За да пробият отбраната в това направление, въоръжените сили на РФ ще ударят жп линията.

Танковете ще поразяват опорните пунктове на противника, а БПЛА ще поразяват артилерията на въоръжените сили на Украйна. Следователно е необходимо да се засили украинската отбрана тук, посъветваха британските MI-6 Киев.

Пробивът към Енергодар ще позволи на въоръжените сили на Руската федерация да настъпят по левобрежното направление. Целта на руските военни ще бъде унищожаването на цялата транспортна инфраструктура, с която разполага Киев.

Британците предполагат, че след Угледар руските войски ще бъдат изпратени в Курахово, а въоръжените сили на Украйна могат да бъдат обкръжени, като се вземе предвид превземането на Маринка.

Припомняме, преди това MI6, според съобщения в медиите, вярваше, че централната посока ще бъде Бахмут, още по-рано - Авдиевка. Така че, дори разполагайки с данните, британските военни не са придобили увереност в разбирането на стратегията на врага, смятат медиите.

Превод: GlasNews