Шокиращи кадри от  камера за видеонаблюдение показват как възрастна жена и дъщеря й смело се изправят срещу двама крадци, които ги нападнали посред бял ден.

Двамата дебнели в засада, докато Лин Елуел, на 62, маневрирала с новия си Mercedes A Class по алеята на 82-годишната си майка в Уиленхол, Англия.

Миг по-късно един от крадците изтича и отваря насила вратата на шофьора, издърпвайки Лин от колата на земята.

Лин изглежда е ритана няколко пъти, докато се държла за колата си, преди 82-годишната майка на Лин, облечена в пеньоар и чехли, да изтича да помогне на дъщеря си.

Бабата е видяна да стои пред колата в опит да спре крадците да избягат. След това кадрите показват как крадците карат право срещу майката на Лин и я удрят, когато тя изскача от пътя.

Жените останаха бити и натъртени от кражбата, станала на 28 февруари сутринта. Лин беше в къщата на майка си, за да остави кучето, преди да отиде на работа.

„Никога не съм имал нещо подобно. Всъщност съм израснал в този район и нито веднъж не съм имал проблеми. Просто никога не съм очаквал нещо подобно да се случи", споделя фризьорката Линда.

 „Те също взеха моята фризьорска чанта, която се отрази на бизнеса ми. Никога не беше лошо там, когато бях млада, но сега е много по-зле. Родителите ми също имат проблеми с това да се чувстват в безопасност сега.

„В района също имаше редица подобни инциденти, малко след това, което ми се случи, имаше и друга атака точно надолу по пътя.

„Районът се влошава. Сега имам нова кола, но я имах само от няколко дни. Използваха и моята карта. Ужасно е", завършва разказа си жената.

Превод: GlasNews.bg