Удивителен момент, при който изчезнало куче влиза в полицейски участък и се "предава", след като е изгубило собственика си, трогна хиляди. 

Полицията похвали „умната“ Роузи, след като тя е влязла през автоматичните врати в чакалнята на участъка в Лафбъроу, Лестършър, миналия петък, след като се е изгубила. Собственичката й междувременно трескаво я търсела, но не е успяла да я намери. Час по-късно обаче кучето от породата Бордър коли се събира отново със собственичката си, предава Daily Mail.

От полицията в Лестършър заявиха: „За щастие тя носеше каишка, така че имаше налична следа за връзка със собственичката на Роузи, която беше възхитена, че е намерена в безопасност и добре. 

„Роузи се разхождаше наблизо с второ куче, когато успява да се отклони. Какво прекрасно, умно куче. Нашият персонал донесе малко вода за Роузи и бързо се сприятелихме.“ 

Откакто полицията публикува кадрите на страницата си във Facebook, те привлякоха повече от 2000 гледания и споделяния.

Потребителите на социалните мрежи побързаха да споделят мнението си за приключението на Роузи. Шар Джоунс написа: „Очевидно иска да бъде част от звеното K-9 и да стане полицейско куче. Радвам се, че се озова здрава и здрава в полицейското управление.“. Карън Кендилон-Холис добавя „Дори не знаех, че хората все още могат да влязат в полицейския участък в Лафбъро.“