Полицията в Германия е по следите на ловък престъпник. В четвъртък вечерта следователите успяха да прихванат и обезвредят трета бомба в центъра за разпределение на колети на летището в Мюнхен. Според BILD пакетът е адресиран до производителя на бебешки храни Hipp.

Известно е, че това не е случайна находка. Разследващите от Баден-Вюртемберг дадоха конкретни указания, че в пакета трябва да има друга бомба. С други думи: правоохранителните органи в Баден-Вюртемберг и прокурорът в Хайделберг трябва да са знаели, че трето писмо бомба е изпратено едновременно с колетите до Капри Сон и Лидл.

Полицията в Баден-Вюртемберг се обърна към Баварския щат на криминалната полиция, който изпрати своите специалисти на летището. Те обезвредиха взривния заряд.

Какво е известно?

Във вторник, 16 февруари, бомба, която беше в пакет, се детонира в ADM Wild. Ден по-късно подобен инцидент се случи в централата на Lidl.

Пощенски плик се взриви в централа на Lidl! Има ранени

Веднага след като взривното устройство рани трима служители на пощата в централата на Lidl в Некарсулм (Баден-Вюртемберг) в сряда около 15:00 ч., служители се свързаха с колегите си в Хайделберг. Те вече бяха заети с обезвреждане на бомба в завода на Капри Соне в Епелхайм.

Разследването е поето от Държавната служба на криминалната полиция в Баден-Вюртемберг и прокуратурата в Хайделберг. Сега специална комисия от 100 служители от Хайлброн, Манхайм и Улм преследва серийния разрушител!

Кой е той?

Според BILD най-малко едно писмо бомба е изпратено от Улм (Баден-Вюртемберг). В прессъобщението се казва: "В момента експертите проверяват всички следи, открити на мястото на престъплението, за да издирят възможно най-скоро престъпника или престъпниците, чиито мотиви все още не са известни."

 

Превод: GlasNews.bg