Известно е, че децата на членове на британското кралско семейство и някои знаменитости се отглеждат от възпитаници на най-престижния колеж за детегледачки. Norland College подготвя най-добрите бавачки в света и един от студентите разказа как работи всичко там, пише Daily Mail.

23-годишната Матилда е трета година студентка в колежа със 130-годишна история. Една година обучение струва 15 хиляди паунда и е много трудно да влезете в тази образователна институция.

Принцът и принцесата на Уелс наеха бавачка от Norland College през 2014 г. Понякога е разпознаваема, докато се разхожда с характерната униформа, носена от жени, завършили колежа в Бат. Основателят на колежа Емили Уорд специално измисли забележима форма за завършилите, за да не бъдат объркани със слугите.

Матилда каза, че е имала уроци буквално по всичко: от часовете по самозащита до правилата за къпане на дете.


23-годишната Матилда учи в Norland College Снимка: Социални мрежи

Тя започва обучението си в Norland College през септември 2020 г. и в момента й остават 18 месеца училище.

Създадено през 1892 г., възпитаниците на престижното училище Бат се грижат за деца от най-богатите семейства в света, включително знаменитости и кралски особи.

Принцът и принцесата на Уелс наеха Мария Тереза ​​Турион-Борало, когато принц Джордж беше на осем месеца, а възпитаничката на Норланд сега се грижи и за трите им деца.


Мария Тереза ​​Турион-Борало е бавачка на децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty Images

Рок звездата Мик Джагър е наел бавачката от Норланд Сали Арнолд да се грижи за дъщеря му Джейд, която сега е на 51 години.

Сега в третата си година в историческата институция, Матилда е разгърнала пълната широчина на своята строга учебна програма, която включва над 1200 часа практическо обучение.

"Да си част от марката Norland означава много повече от обучението в обикновен университет. Имаш много повече отговорност", казва Матилда.

Заедно със своята престижна диплома Norland, студентите печелят бакалавърска степен (с отличие) по образование и грижи в ранна детска възраст и плащат £15 740 на година и за двете квалификации.

„Дипломата е много научна, например имаме лекции за развитието на мозъка, където можем да видим как работи мозъкът на децата“, каза Матилда.

„Научаваме как родителството се е променило през годините с развитието на педагогически подходи и подкрепящи теории и колко далеч е то от традициите, които сме виждали в миналото“, казва Матилда и добавя, че гост-лекторите им разказват за неврологията, антидискриминационна политика, детска психология и други неща от най-висок клас, полезни за една бавачка.


Завършилите Norland получават много предложения за работа Снимка: Facebook Norland College

„Ще научите как се приготвят адаптирани млека, как се сглобяват бебешки креватчета, как правилно се приготвят вани за бебета, дори имаме уроци по самоотбрана“, каза бъдещата бавачка.

В допълнение към готвенето, шиенето и оказването на първа помощ, на бавачките на Норланд преподават таекуондо, как да управляват моторна шейна и как да избягват папараците.

През втората си година учениците се учат от каскадьор в Castle Combe Raceway в Wiltshire, който ги подготвя за всичко - от шофиране по заледена писта до справяне с потенциални похитители.

Колежът има строги правила: на студентите е забранено да пушат, пият и купуват алкохол в униформа на колежа, да посещават ресторанти за бързо хранене и да купуват кафе за себе си.



Формата на Norland College е известна по целия свят  Снимка: Facebook Norland College

Веднъж квалифицирани, детегледачките на Norland печелят средно £40 000 през първата си година на работа, като опитните детегледачки печелят до £100 000.

Те са толкова търсени, че всеки завършил или завършващ получава няколко предложения за работа наведнъж.

Превод: GlasNews