В окупирания Бердянск, Запорожка област, в неделя, беше взривен колаборационист и той почина от наранявания. Това съобщи Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

Уточниха, че в Бердянск е убит сътрудникът Евгений Ананиевски, който е бил един от организаторите на места за изтезания на територията на Бердянската изправителна колония № 77. Лекият му автомобил "Форд" се взривил около 9.40 часа на 5 май.

„В резултат на експлозия Евгений Ананиевски, който участва в изтезанията на украински затворници, беше ликвидиран", подчертават от ГУР. Ликвидираният сътрудник е бил служител в окупационната поправителна колония.

„ Взривното устройство е било поставено под колата. Предателят е починал на място от раните си", се казва в съобщението.

В същото време Следственият комитет на Руската федерация заяви, че е образувано наказателно дело за „ убийството" на служител на поправителната колония в Бердянск. Те съобщиха, че неизвестен е заложил самоделни експлозиви под колата.