На гол велосипедист беше позволено да кара по натоварен път в Болтън, Великобритания, тъй като полицията не можеше да го преследва законно.

Шофьори подавали клаксони на мъжа, който бил само със стари ботуши и каска.

„Шофирах и изведнъж забелязах един гол старец, не му пукаше за нищо – спокойно мина покрай развлекателен център, училище и детски градини, да не говорим за децата, затова извиках полиция”, казва 49-годишният очевидец Кингсли Стивънсън.

Двама служители спрели пенсионера, но били принудени да го пуснат, тъй като той казал, че се прибира и има право по закон.

Кингсли, заснел любопитната случка, попитал непознатия, докато минавал покрай него: „Какво правиш?“ И чул в отговор: „Правя това, което искам“, пише The Sun.

Твърди се, че колоездачът е на около 60 години.

Гол мъж обиколи града с кола, Великобритания, полиция, странности, интересни новини, провокации, скандалЦял екран
Двама служители спрели пенсионера, но били принудени да го пуснат, тъй като той казал, че се прибира и има право по закон. Снимка: The Sun

Британските правоприлагащи органи отбелязаха, че голотата на обществени места не е престъпление, освен ако не може да се докаже, че лицето е тормозило, предизвиквало тревога или причинявало страдание на друго лице.