Английската армия организира разследване след като бе съобщено, че мъж, който не е част от армията, е прекарал нощта в казармата на Уиндзор – заедно с Кралските стражи.

Вестник „Сън“ съобщава, че става въпрос за казарма „Виктория“, която е основна база на гвардията Колдстрийм. Казармата е близо до замъка Уиндзор, където живее кралицата, но по време на инцидента монархът е бил в Сандрингам, в Норфолк, за Великден.

В казармата се намира гвардията на Колдстрийм, която има церемониална роля на защитник на замъка Уиндзор и на Бъкингамския дворец.

Медиите на полуострова съобщават, че мъжът е отишъл при войниците в казармата и се представил като свещеник. След това той прекарал нощта в ядене и пиене с висши офицери, след като ги измамил, че е бил приятел на военния свещеник на батальона.

Говорителят на армията заяви, че: „Армията приема това нарушение на сигурността изключително сериозно и то ще бъде щателно разследвано“. Също така той отказа да даде подробности по случая, добавяйки следното: „Този инцидент е част от текущо разследване и следователно би било неуместно да се коментира допълнително в този момент“.

Говорителят на полицията в Темза Вали споделя пред медиите, че: „Получихме доклад за нарушител – нахлук в казармата Виктория на улица „Sheet“, в Уиндзор, в 09:20 ч. Полицаите веднага отидоха на место и отстраниха нарушителя от казармата. Не се изискваше предприемането на по-нататъшни действия“.

Превод: GlasNews.bg