“Животът губи всякакво значение в момента, в който се простиш с илюзията, че е вечен”, Жан-Пол Сартр

Фотография с послание. Полу-художествена интерпретация на реалността, която поставя на масата въпросите за есенцията на екзистенциализма.

Защо живеем? Защо го правим по начина, по който го правим? Какви са най-наболелите проблеми пред очите на съвременното общество и има ли възможност да обърнем процеса?

Общо взето с тези въпроси, без конкретен отговор, можем да обобщим творчеството на един млад и самоук фотограф от Портланд, щата Орегон.

Името му е Кайл Томпсън. Той създава сюрреалистични фотографии и по този начин извежда на преден план смисъла на човешкото съществуване.

Вади на показ "кирливите ризи" на съвременното общество и показва какви сме и какви са нашите ценности в един доста суров вид, без да спестява нищо.

В творчеството си използва концепцията за празнотата и се опитва да запечата в кадър чувството на самота. Кадрите му са направени предимно в естествена природна среда, изоставени къщи, пусти гори…

Кайл Томпсън успя да събере някои от своите спиращи дъха фотографии в книгата "Потъващ кораб", която беше представена в безлюдно градче в САЩ - логично място, което да затвърди цялата концепция на неговите фотографии.

Неговите образи се движат сред стари изоставени предмети, обитават пусти, прозрачни пространства.