40-годишният Деклан Хъни от Карлоу, Ирландия, се призна за виновен в измама, след като завлякъл тялото на покойния си 66-годишен чичо със себе си в пощенската служба на Хосейс на 21 януари миналата година.  

Мъжът, довел своя „безжизнен“ роднина, за да вземе пенсията му от 246 евро, е осъден на затвор. Daily Mail отбелязва, че името на починалия чичо фигурира в документите като "Peadar Doyle".

38-годишният Гарет Коукли от Джон Суини Парк в Карлоу също се призна за виновен за същото престъпление. Според Dublin Live, охранителна камера е уловила двойката да влачи тялото на Дойл по улицата и в пощата, преди да се отправи към рецепцията.

Според полицията Хоуни показал социалната карта на починалия в опит да получи пенсия и притиснал чичо си към вратата.

Престъпници, труп, поща, измамници, искаха да вземат пенсията на починалия, тялото на мъртвия чичо, съд, арест,цял екран
Деклан Хоун (вляво) и Гарет Коукли (вдясно) 

По време на изслушването на присъдата съдия Юджийн О'Кели каза, че двойката мъже "спокойно пренебрегнаха достойнството и благосъстоянието на умиращ човек" и "буквално го хвърлиха на пода на пощата", пише Daily Star.

Хоун и Коукли бяха осъдени на две години и половина затвор, с отсрочка условно за шест месеца.

Сестрата на покойния Дойл Нолийн Даулинг, която е и леля на Хоуни, каза в изявление, че семейството е страдало, защото той не е обявил смъртта на роднината си по-рано и че смъртта на брат й е била „сведена до ужасна гледка и достойнството му е било отнето от него“.

Превод: GlasNews