Роза Сварт, опитен любител на дивата природа, засне невероятни кадри с лъвове по време на едно от годишните си посещения в Националния парк Крюгер в Южна Африка. Жената сподели своята история и снимки в LatestSightings.com.

Роза Сварт отбеляза, че поради постоянната заетост на работа, тя и съпругът й не посещават често парка.

"Можехме да отидем в Крюгер само веднъж годишно за 3 седмици. Напуснахме нашия лагер в момента, в който портите се отвориха, и се върнахме в момента, в който се затвориха. Това бяха дълги, горещи, изморителни дни, но не можехме да пропуснем и минута, без да тръгнем да търсим животни", казва Роза.

Лъвица на дърво, лъвица, лъвове, лъв, изкачи се на върха на дървото, предизвика гравитацията, сезон на чифтосване, мъжки,цял екран
Лъвицата се покатери на най-високото дърво в района Снимка: LatestSightings.com

Жената разказа, че след две седмици ранни ставания, безкрайни приготовления и непрестанно търсене най-накрая се почувствала уморена.

"Реших на следващата сутрин да се насладя на заслужена почивка и да пропусна сутрешното сафари. Но не знаех, че съдбата има други планове за мен. Въпреки твърдото ми решение да остана в лагера, съпругът ми ме убеди в противното. Докато се шегуваше с мен, той ме предупреди, че може да срещне нещо необичайно, например "лъв на дърво". Тези думи ме накараха да променя решението си", каза Роуз.

Лъвица на дърво, лъвица, лъвове, лъв, изкачи се на върха на дървото, предизвика гравитацията, сезон на чифтосване, мъжки,цял екран
Щом лъвицата докоснала земята, мъжките лъвове се втурнали след нея. Снимка: LatestSightings.com

Двойката е шофирала по магистрала S28 на юг. Те спрели пред едно високо право дърво и видели необичайна гледка.

"Очите ми се разшириха от изненада. Там, на самия връх на дървото, седеше лъвица. За моя изненада не един, не два, а седем мъжки лъва чакаха под дървото. В отчаян опит да избяга от безмилостните мъжкари, тя се беше покатерила на върха на дървото. След известно време стана неспокойна и реши да скочи долу. Щом лъвицата докосна земята, мъжките лъвове се втурнаха след нея. Не видяхме как свърши всичко. Лъвицата избяга в гъстите храсталаци и изчезна от погледа ни“, добави жената.

Превод: GlasNews