Един от оцелелите при самолетната катастрофа на полет 571 на уругвайските военновъздушни сили през 1972 г. в планинската верига на Андите казва, че групата е сключила договор, преди да прибегне до канибализъм, за да оцелее.

Карлос "Карлитос" Паес Родригес е един от 45-те души на борда на самолета, който се разбива в планините.

От всички на борда само 16 души са успели да се измъкнат от планината, а останалите са загинали при катастрофата, поддали са се на нараняванията си или са загинали, когато лавина е ударила фюзелажа на самолета, в който са се крили оцелелите.

16-те оцелели са принудени да се обърнат към канибализма, след като малкото количество храна на борда на самолета е изчерпано - оцелелите отрязват парчета месо с големина на клечка от умрелите и ги оставят да изсъхнат на слънце.

По невероятната история дори е създаден филм през миналата година - Society of the Snow.

Родригес е едва на 18 години, когато самолетът се разбива, и всъщност навършва 19 години, докато е в неизвестност.

По време на престоя си в планината мъжете научават, че издирването им е прекратено, и решават да изпратят двама от тях да се опитат да се върнат в цивилизацията и да вдигнат тревога.

В интервю за Ladbible Родригес казва, че 16-те мъже са сключили договор, преди да ядат човешка плът.

Той обяснява: "Когато на десетия ден получихме новината, че издирването е прекратено, тогава на всички нас едновременно ни хрумна, че единственият ни възможен вариант е да се нахраним с мъртвите си спътници, защото нямаше друг начин.

"Първото нещо, което направихме, беше да сключим тържествен договор между всички нас, че ако някой от нас умре, останалите могат да използват телата му.

"И второто нещо, което направихме, беше да назначим студентите по медицина, които бяха приели ролята си на лекари, да се заемат с въпроса и те се справиха.

"Горките студенти по медицина. Те бяха студенти от първи курс, които никога преди не бяха виждали мъртви хора, но тъй като бяха приели ролята си и наистина се смятаха за лекари, се заеха със задачата. И ние решихме един въпрос, който трябваше да бъде решен, защото все още имахме най-свещените от всички права: правото на живот и правото да се върнем у дома."

 

Превод: GlasNews