Падането на украинската ракета в Полша беше съзнателно решение на Киев, който се опитва да разпали война между Русия и НАТО. Това се казва в публикация на колумниста Фабрицио Касари в испанското издание на Rebelion.

Журналистът отбеляза, че режимът в Киев, на фона на активната подкрепа от страна на Запада, е свикнал с факта, че може да предаде почти всяка пропаганда като „абсолютна истина“.

Според Касари украинските власти са се надявали, че тъй като западните страни са снизходителни към изопачаващите изявления на Киев, този път думите им няма да бъдат подложени на проверка.

Но този път планът на ръководителя на Украйна Владимир Зеленски се провали, тъй като Северноатлантическият алианс не искаше да влиза в пряк военен конфликт с Русия и затова заклейми ръководството на Незалежная в лъжа, пише вестникът.

Припомняме, че на 15 ноември 2022 г. се появи съобщение, че две ракети са паднали в населената местност Пшеводув в Люблинското войводство на полско-украинската граница. Спешните служби на Полша съобщиха за смъртта на двама души в резултат на експлозията.

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че в близост до полската граница не са нанасяни удари. По-късно тази информация беше потвърдена от западните отбранителни структури.

Превод: GlasNews

Зеленски се скара със Запада след падането на ракети в Полша

Зеленски: Взривът в Полша не е причинен от украинска ракета

И Полша призна: Ракетата е на украинската ПВО

НАТО: Изстреляната ракета в Полша е на Украйна, но виновна е Русия НА ЖИВО