В САЩ 13-годишно момиче, което беше отвлечено и сексуално малтретирано в Тексас, беше спасено в Калифорния, когато минувачи я забелязаха да държи бележка с надпис „Помогнете ми!“ в паркирана кола. 

61-годишният Стивън Робърт Саблан от Клебърн, Тексас, беше арестуван в Лонг Бийч, Калифорния и обвинен в отвличане и транспортиране на непълнолетно лице с цел извършване на престъпна сексуална дейност, съобщиха полицията и прокуратурата.

Момичето се разхождало по улица в Сан Антонио на 6 юли, когато Саблан се приближил до нея в сребрист Nissan Sentra, според съдебните документи, предоставени от прокуратурата на централния окръг на Калифорния. Твърди се, че мъжът е вдигнал пистолет и е заплашил детето, пише USA Today.

„Ако не влезеш в колата ми, ще те осакатя“, се казва в наказателното дело.

Пералня в САЩ, намерено отвлечено момиче, отвлечено дете, кола, бележка, полиция, минувачи, паркингцял екран
Саблан отиде в пералнята да им изпере дрехите. 

Тийнейджърката изпълнила заповедта, страхувайки се за живота си, се казва в съобщението. В един момент похитителят я попитал на колко години е, а тя отговорила, че е на 13. Мъжът многократно е насилвал сексуално жертвата, въпреки че тя го молела да спре, се казва в жалбата.

„През следващите два дни Саблан твърди, че е преместил жертвата от Тексас в Калифорния и я е изнасилвал поне още два пъти“, се казва в прессъобщение на прокуратурата на САЩ.

Сутринта на 9 юли Саблан отишъл в пералнята да изпере дрехите им. Момичето написало на лист „Помогнете ми!“ и го държала в ръцете си, опитвайки се да привлече вниманието на минувачите.

Хората, които видели бележката, веднага се обадили на 911, казаха от полицейското управление в Лонг Бийч. Полицията пристигнала на мястото и "видя Саблан да стои до колата, а жертвата мърмореше думата "Помощ" вътре в колата. В колата имаше пистолет BB, нож и табела. Похитителят имаше и чифт белезници в джоба си."

Саблан може да получи доживотен затвор, ако бъде признат за виновен, според прокуратурата на САЩ. По време на ареста си американецът вече е бил издирван за кражба с взлом във Форт Уърт, Тексас и е бил смятан за "въоръжен и опасен", а освен това е имал няколко предишни присъди, се казва в наказателното изявление.