50-годишният британец Алън Стивънс и съпругата му твърдят, че в петзвезден хотел в Доминиканската република са прекарали адска ваканция и са видели труп, скрит под чаршаф. За това пише Daily Star.

Медицинският асистент на NHS от Хъл резервирал пътуването със съпругата си чрез TUI. Те твърдят, че гостите на хотел Riu Republica в Пунта Кана са употребявали наркотици, правили са открит секс и са се изхождали в басейна. По думите му са им предлагали и дрога.

Алън резервирал 17-дневната почивка като подарък за рождения ден на съпругата си и двойката пристигнала в края на юни, съобщава HullLive.

Когато Алън се оплакал на туристическата компания, той е бил посрещнат с пълно безразличие. Предложени са му ваучери за 200 паунда и съвети „във връзка със събитията, на които са били свидетели“, въпреки че почивката му струвала почти 3000 паунда. "Това е шега", така Алън описва размера на обезщетението.

Хотел Riu Republica в Пунта Кана / Снимка: Hull Live

TUI съобщили, че тези проблеми до голяма степен са "извън ръцете на туроператора". На уебсайта им хотелът е описан като петзвезден курорт, предлагащ „разположение на първа линия до плажа и първокласен басейн“.

Британецът посочва, че хотелът се оказал по-скоро "парти хотел". Освен това мъжът твърди, че са видели труп, скрит под чаршаф, веднага след инцидент, при който гост на хотела е паднал от балкона на четвъртия етаж.

"Това беше 100% най-лошата ваканция, на която сме били. Единственото хубаво нещо за ваканцията беше стаята! Когато за първи път отидохме до басейна, видяхме хора да пушат трева, хора, които правят секс в басейна и всичко това беше отвратително. Видяхме една жена да повръща в басейна, а друг гост действително дефекира в басейна. През 17-те дни, в които бяхме там, хората ни предлагаха наркотици около 10 пъти", казва Алън.

Изданието отбелязва, че представител на компанията TUI се е извинил на британеца и съпругата му.

Според портала Tripadvisor хотел Riu Republica е оценен с 4 от 5 звезди. Много туристи са оставили както положителни, така и отрицателни коментари. Сред плюсовете са чистите плажове в близост до хотела, многото шезлонги и добрата храна.

Снимка: tripadvisor

Недостатъците включват амортизирани стаи, лошо обслужване и твърде голям човекопоток.

Снимка: tripadvisor

Порталът Booking.com отбелязва, че курортният хотел Riu Republica работи по системата "ол инклузив" и е предназначен само за възрастни. Сайтът е с оценка 18+. Двойките харесват особено местоположението, давайки на района 8,6 от 10 за пътуване като двойка.

Превод: GlasNews.bg