Командващият оперативното командване "Юг" на Украйна генерал Андрий Ковалчук ​​в интервю за Sky News съобщи, че Киев се готви за голямо настъпление на руските въоръжени сили от север. Генералът обясни, че за тези цели руският президент Владимир Путин може дори да обяви пълна мобилизация в страната.

Въпреки това, според командващия въоръжените сили на Украйна, те са напълно готови да отблъснат тези атаки, в които до момента участват 300 000 мобилизирани руснаци.

Ковалчук ​​подчерта, че като цяло Украйна очаква появата на милионна армия на Въоръжените сили на РФ в Украйна. Независимо от това, въоръжените сили на Украйна са готови да отблъснат успешно атаката.

Наистина, уточни генералът, Украйна все още се надява на помощта на партньори, които ще осигурят сили и средства за това. И явно това се отнася не само за боеприпасите, но и за живата сила.

Ковалчук ​​не изключи и настъпление от Беларус в края на февруари 2023 г. Той подчерта, че ако Украйна победи, останалият „цивилизован свят“ също ще спечели.

Превод: GlasNews