По време на разговор с журналисти Лукашенко увери, че "никой не се нуждае от война", защото тя не е изгодна. И добави, че след думите на президента на САЩ „всичко ще спре до една седмица“.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко вярва, че американският президент Джо Байдън може да сложи край на войната в Украйна. Това заяви политикът в интервю за Асошиейтед прес.

„Днес Зеленски не контролира Украйна. Нека не се обижда, това е моята гледна точка, може би греша. Вие (САЩ) контролирате там. И ако просто кажете, Джо Байдън каже: „Това е, мъже, бихте се, казано на руски, "морды набили", нека спрем. Никой не иска война. Тя е нерентабилна... Всичко ще спре до една седмица“, каза Лукашенко.

В същото време президентът на Беларус не коментира участието на страната му във въоръжената агресия на Руската федерация срещу Украйна.

Припомняме, в края на април Александър Лукашенко благодари на Бог за установяването на диктатура в Беларус. По време на реч в едно от земеделските предприятия политикът каза, че благодарение на диктатурата в страната царувал ред и просперитет. Гражданите на "богатия Запад", според него, отиват в Беларус да купуват сол.