Мъж, който винаги е обичал да яде месо, се съгласи да отгледа дъщеря си на растителна диета, за да направи съпругата си вегетарианка щастлива, но от година тайно й дава парчета месо.

Според бащата на момичето, първоначално той се е страхувал, че детето му ще израсне като веган, но четири години по-късно той казва, че тя "процъфтява" и има здравословен апетит, който не е по-малък от неговия. Миналата година момичето проявило голям интерес към бургера, който той хапвал, и решил, че няма да й навреди и я пробв. Момичето много го харесало и тъй като след това нямало никакви стомашни проблеми, той решил да й дава малки парченца месо от чинията си, когато жена му я нямала, пише Mirror.

За съжаление, наскоро мъжът оплескал нещата по време на пикник, когато пред очите на жена си, „без дори да се замисли“, я нахранил с парче пиле.

„Жена ми се ядоса, започна да ми крещи, че „примамвам“ дъщеря ни и че нямам представа как ще реагира на месото. В този момент аз реших да й призная, че отдавна й давам месо и това признание предизвика още една жестока кавга. Сега жена ми заплашва с развод и казва, че не знае дали може някога отново да ми довери дъщеря ни. Знам, че е разстроена, че скрих тази малка тайна от нея, но не мога да се отърся от мисълта, че реагира прекалено силно?“, пише мъжът в писмо до Джейн Грийн от Daily Mail .

Писател, колумнист, Джейн Грийн, журналист, Съвет,цял екран
Авторката на международни бестселъри и водеща на седмичната рубрика „Скъпа Джейн – мъка на леля“. Снимка: Daily Mail

В отговор на писмото му съпричастната жена казала, че може да разбере страховете на съпругата му, защото самата тя забранява на децата си да ядат захар „в продължение на много години“. Тя обаче заяви, че според нея авторът на писмото не е направил нищо лошо и се съгласила, че в случая жената е прекалила.

„Да живееш според нечии стандарти за съвършенство е досадно и нереалистично. Едно е да имаш намерението дъщеря ти да стане веган, но грешките, дори несъзнателни (или съзнателни) от твоя страна, непременно ще се случат. Много по-добре е вие като семейство сте съгласни с намерението да се придържате към веганска диета, като признавате, че дъщеря ви може да опита храните, които иска. Дори месото", посъветва Джейн, призовавайки двойката да продължи "честния разговор".

Превод: GlasNews