Първата регионална кръгла маса на тема „Иновациите в дневния ред на Европа” се проведе в Пловдив днес. Събитието се състоя на територията на „Пловдив Тех Парк“ АД, като то е иновативно както за Пловдив, така и за пловдивския регион, съобщи доц. Иво Димитров - член на Съвета на директорите на "Пловдив Тех Парк", който е и ректор на МВУИЕЛ Махатма Ганди. 

„В регионалната кръгла маса участваха наши партньори от Индия, от Европа, с цел да се разгледат доста обширни теми, които са свързани с иновациите и изкуствения интелект, което в момента е доста актуална тема”, заяви Венелин Йорданов, който е главен изпълнителен директор на „Пловдив Тех Парк“.

Йорданов добави, че има доста програми, чрез които да участват в усвояване на различни средства, чрез различни партньорства.

„Било от национални програми или програми, които са от Европейския съюз. Именно поради тази причина създадохме „Долина на дълбоките технологии Пловдив”, което е единствена на този етап в Пловдив и региона и се надяваме чрез партньорство в лицето на общината, на областна управа и на държавните университети, заедно да направим една програма, от която да очакваме доста добри резултати по примера на град Варна, където бе създадена първата долина в България”, добави той.

Организатори на събитието бяха от „Пловдив Тех Парк” АД, както и от „Корпорация за технологии и иновации” АД. Участие в кръглата маса взеха Димитър Гишин, Лийна Томас, доц. Иво Димитров, доц. д-р Йосиф Аврамов, Любомир Благоев, Управител на USW Ltd, проф. Ганчо Ганчев от Съюза на  икономисти в България, онлайн участие на представители на Чандигарх Университет, Индия и „Талант при Талант отива“ с Атанас Костов.

Още вижте във видеото: