Важно е да се храните здравословно и да се движите повече. Това е максима, с която много голяма част от жените са запознати. Има няколко храни обаче, които ще забързат метаболизма ви и ще ви помогнат да отслабнете, без да се налага да спазвате диета или да правите упражнения.

1. Сьомга - освен нея, полезни са и всички други мазни риби, които имат много високо съдържание на омега-3 мастни киселини. Рибата ще ви задържи сити доста дълго, защото е отличен източник на качествен протеин. Също така рибата намалява нивата на кортизол в организма. Това е хормонът на стреса, заради който се складират мазнини в организма. Рибата е изключително полезен хранително продукт, чрез който можете да осигурите на тялото си много важни витамини и минерали, в същото време не е много калорична.

2. Яйца - те са изключително полезни, защото съдържат много протеин и полезни мазнини. Яйцата могат да ви помогнат при свалянето на излишните килограми, защото те са нискокалорични. Също така те ще ви задържат сити доста дълго време. Полезно е да закусвате яйца, може би ще почувствате глад много късно, което със сигурност ще ви помогне да свалите излишните килограми.

3. Кафе - любимата напитка на изключително много хора, не само освежава и събужда рано сутрин, но и може да ви помогне да изгорите излишните мазнини. Кафето забързва метаболизма, а това няма как да не ви помогне в борбата с излишните килограми. Също така, кафето ще ви направи много по-енергични. Благодарение на това ще се движите значително повече и ще изгорите много повече калории. Тонизиращият ефект също ще ви помогне да се движите повече и да изразходвате повече енергия. 

4. Зелен чай - нека започнем с факта, че зеленият чай съдържа изключително много кофеин, което, както вече споменахме, ще ви съдейства за повече движение. Също така зеленият чай съдържа епигалокатехин галат. Това е много важен антиоксидант, който ще ви помогне да изгорите излишните мазнини, особено върху коремната област. Също така този чай ще ви помогне да намалите нивата на "лошия" холестерол и да подобрите инсулиновата чувствителност. С него ще подобрите здравето на сърдечно-съдовата си система.

5. Артишок - листата на това растение съдържат изключително важен антиоксидант, наречен цинарин. Той може да ви помогне да се справите с изключително много здравословни проблеми, включително и наднорменото тегло. Напоследък все повече нашумява вкусната крем супа от артишок, в която буквално ще се влюбите. Тя ще ви помогне да постигнете мечтаното тяло много бързо.