Повече от 100 картини и пластики изпълниха най-голямото пространство на Градската художествена галерия - Зала “2019” на ул. “Гладстон” №32.
Всяка година в колективната пролетна изложба “Цветове” участват автори от различни поколения, които работят в сферата на живописта, графиката, скулптурата, рисунката, дигиталния печат и N-формите.

“Ако всеки посетил изложбата открие своята творба, значи като артисти сме си свършили работата” - каза в словото си при откриването Лидия Симеонова - председател на пловдивското дружество. Тя се спря на въздействието, което цветовете оказват върху човека и дори помечта следващата година всеки да дойде с най-пъстрата си и ярка дреха, за да се усети пролетното настроение в залата.
Един от младите автори, представен в изложбата е Цветелина Велкова, която наскоро подреди самостоятелна изложба. На тази показва творбата „Скръб“.
 
„Благодаря на моите приятели за присъствието, обичта и подкрепата и на ДПХ за възможността да покажа моето изкуство и да участвам в изложби с най-добрите художници, колеги и мои преподаватели!“, сподели художничката Цветелина Велкова.

Младият художник Цветелина Велкова с втора самостоятелна изложба в Пловдив ВИДЕО

 
Изложбата се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.
“Цветове” може да бъде разгледана до 12 май. Входът е свободен.