Астролози описаха тъмните страни на всичките 12 знака на Зодиака. Познавайки ги, можете да избегнете негативните последици от такива черти на характера, казват те. Както звездните експерти казаха пред Rsute.ru, всеки знак има свой собствен начин да се превърне в източник на проблеми за другите.

Овен (21 март - 19 април)

Огненият знак не си поплюва, ако нещо не върви по неговия план. Няма значение дали са врагове, приятели или семейство - всеки може да пострада от изблиците на гняв на Овен. Недостатъците на Овните са тяхната агресивност и липса на задръжки.

Телец (20 април - 20 май)

Тази зодия умее да брои пари и именно те са нейната ахилесова пета. Алчността е един от основните пороци на Телците. Понякога им пречи да се наслаждават на живота и разваля отношенията с другите. В крайна сметка може да му бъде изключително трудно да харчи пари дори за най-необходимите неща.

Близнаци (22 май - 21 юни)

Този знак е склонен да забравя за поверителността в комуникацията, така че лесно разкрива тайните на други хора. Близнаците са изключително любопитни, социалният им кръг е голям, но импулсивността им пречи да смятат, че тайните на другите хора трябва да си останат тайни.

Рак (22 юни - 22 юли)

Постоянните оплаквания срещу всички са основният недостатък на този знак. Раците могат да се нацупят дори при най-малкия намек за неуважение към тях. Те са изключително чувствителни, така че са склонни да приемат случайни коментари или лоши шеги като лични обиди.

Лъв (23 юли - 22 август)

Кралят на зодията не обича критиките, защото е изключително уверен в себе си. В същото време Лъвовете обичат да изпускат остра дума и да критикуват другите. Арогантността е друг недостатък, който другите трябва да понасят и може да доведе до конфликт.

Дева (23 август – 22 септември)

Студенината и придирчивостта към детайлите са свойства на Девите, които водят до недоразумения с другите. Тези педанти са склонни да поставят всичко в категории, включително статусите на хората до тях. Това затруднява, особено в професионалната сфера, да се договорят с колеги, от които очакват идеални умения.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Този знак е способен да обърка всеки с това, в което наистина вярва. Везните обичат да се харесват буквално на всички и реагират изключително неприятно на тези, които не ги намират за привлекателни. Може да се опитват да угодят и истинските им намерения са трудни за разбиране.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Водният знак се характеризира с отмъстителност, подозрителност и склонност да манипулира другите. Като се има предвид страстта на природата им, Скорпионите могат значително да развалят отношенията на близките си поради желанието да тъкат интриги и да показват уменията на тиранин.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Този знак, непринуден и оптимистичен, може да се кара с другите поради липса на такт в оценките им. Стрелците се отличават с прямота, а думите им често нараняват близките. Да ги накараш да променят решението си и да се извинят, е почти невъзможно.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Винаги да спазвате дистанция и да сте изключително студени, е това, което плаши хората от Козирозите. Много често те изглеждат безразлични към чувствата на другите хора, а взискателността към уменията на другите създава образ на изключително неприятен човек.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Този знак се характеризира с прекомерна ексцентричност и непредсказуемост в решенията. Те могат доста да дразнят събеседниците си, като демонстрират ексцентричности, фантазират и дразнят с нежеланието си да се придържат към определени норми.

Риби (19 февруари - 20 март)

Твърде ярка демонстрация на емоции, чувствителност до истерия с вътрешна студенина - това е, което астролозите смятат за най-важните недостатъци на Риби. Като драматизират събитията и реагират на тях с експресия, Рибите предотвратяват утихването дори на малък конфликт.